Vlad Gheorghe, despre Roșia Montană, importurile de deșeuri și tăierile ilegale de pădure: „Interesele de exploatare au fost generate de corupție”

Data:

Europarlamentarul român Vlad Gheorghe vorbește, într-un interviu acordat Europei Libere, despre cum se vede din Parlamentul European infracționalitatea de mediu din România.

Interesat de problemele de mediu, Vlad Gheorghe a propus o serie de inițiative legislative privind înființarea unei structuri europene de anchetă în dosare ce țin de ecologie și protecția mediului. A fost unul dintre protestatarii din Piața Victoriei care a fost bătut de jandarmi, imaginile devenind virale.

Europa Liberă: Stăm foarte prost la capitolul mediu. Avem multe dosare deschise la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Cum s-a ajuns aici?

Vlad Gheorghe: Vedem fenomenul acesta în mai multe zone ale societății, destul de pronunțat în zona de mediu. E o manifestare a stării generalizate de corupție din statul nostru, interesele de exploatare – și aici mă refer la diverse zone, fie de cea minieră, cazul Roșia Montană, fie că este vorba despre exploatarea pădurilor total haotică și ilegală, fie că vorbim de importul de deșeuri, depozitarea ilegală de deșeuri, poluare care se simte direct pe pielea cetățeanului, toate acestea au fost generate de corupție.

Articolul integral, în Europa Liberă România!

Citește și: Maia Sandu: „Dragă Românie, îți doresc să rămâi puternică și generoasă” (presshub.ro)

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...