vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăLa ziVlad Gheorghe, despre Roșia Montană, importurile de deșeuri și tăierile ilegale de...

Vlad Gheorghe, despre Roșia Montană, importurile de deșeuri și tăierile ilegale de pădure: „Interesele de exploatare au fost generate de corupție”

Europarlamentarul român Vlad Gheorghe vorbește, într-un interviu acordat Europei Libere, despre cum se vede din Parlamentul European infracționalitatea de mediu din România.

Interesat de problemele de mediu, Vlad Gheorghe a propus o serie de inițiative legislative privind înființarea unei structuri europene de anchetă în dosare ce țin de ecologie și protecția mediului. A fost unul dintre protestatarii din Piața Victoriei care a fost bătut de jandarmi, imaginile devenind virale.

Europa Liberă: Stăm foarte prost la capitolul mediu. Avem multe dosare deschise la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Cum s-a ajuns aici?

Vlad Gheorghe: Vedem fenomenul acesta în mai multe zone ale societății, destul de pronunțat în zona de mediu. E o manifestare a stării generalizate de corupție din statul nostru, interesele de exploatare – și aici mă refer la diverse zone, fie de cea minieră, cazul Roșia Montană, fie că este vorba despre exploatarea pădurilor total haotică și ilegală, fie că vorbim de importul de deșeuri, depozitarea ilegală de deșeuri, poluare care se simte direct pe pielea cetățeanului, toate acestea au fost generate de corupție.

Articolul integral, în Europa Liberă România!

Citește și: Maia Sandu: „Dragă Românie, îți doresc să rămâi puternică și generoasă” (presshub.ro)

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE