Vot final privind reforma politicii agricole a UE

Data:

Zi importantă, marți, la Parlamentul European. Eurodeputații vor da undă verde noii politici agricole comune. Versiunea reformată va aduce o politică mai ecologică, mai echitabilă, mai flexibilă și mai transparentă.

Negociatorii Parlamentului și Consiliului au ajuns în iunie 2021 la un acord privind noul cadru legislativ, care vizează alinierea politicii agricole comune (PAC) la angajamentele UE în materie de mediu și climă.

Tinerii fermieri vor primi sprijin specific

Iar aceste angajamente vor trebui să se reflecte în planurile strategice naționale, în practicile agricole și în modul în care sunt alocate fondul de dezvoltare rurală și plățile directe. Reforma va intra în vigoare în 2023.

„Pentru a se asigura că sprijinul UE este distribuit în mod echitabil, fermele mici și mijlocii vor primi o cotă minimă de plăți directe, iar tinerii fermieri vor primi sprijin specific din plățile directe și din bugetele pentru dezvoltare rurală din fiecare stat membru. Condițiile de muncă în ferme vor fi monitorizate datorită cooperării dintre inspectorii de muncă naționali și agențiile de plăți din cadrul PAC”, precizează Parlamentul European.

Mai mult, o rezervă permanentă pentru situații de criză va ajuta fermierii în perioadele de instabilitate a prețurilor sau a pieței, iar informațiile cu privire la beneficiarii finali vor fi mai transparente datorită unui instrument de extragere a datelor.

Dezbaterea a avut loc marți dimineața, la ora locală 9.00 (10.00 ora României), urmată de vot la ora 12.00 (13.00 ora României), iar rezultatele vor fi anunțate la ora 16.00 (17.00 ora României).

Sursă: Parlamentul European

Mai multe informaţii despre reforma politicii agricole a UE:

Citește și Parlamentul European solicită noi norme UE pentru a limita acțiunile juridice menite să intimideze și să reducă la tăcere vocile critice (presshub.ro)

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Directoarea Administrației Spitalelor din București anchetată pentru luare de mită. Neagă toate acuzațiile

Directoarea Administrației Spitalelor din București, Oana Sivache, este cercetată...

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“