miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăLa ziVot final privind reforma politicii agricole a UE

Vot final privind reforma politicii agricole a UE

Fermele mici și mijlocii vor primi o cotă minimă de plăți directe

Zi importantă, marți, la Parlamentul European. Eurodeputații vor da undă verde noii politici agricole comune. Versiunea reformată va aduce o politică mai ecologică, mai echitabilă, mai flexibilă și mai transparentă.

Negociatorii Parlamentului și Consiliului au ajuns în iunie 2021 la un acord privind noul cadru legislativ, care vizează alinierea politicii agricole comune (PAC) la angajamentele UE în materie de mediu și climă.

Tinerii fermieri vor primi sprijin specific

Iar aceste angajamente vor trebui să se reflecte în planurile strategice naționale, în practicile agricole și în modul în care sunt alocate fondul de dezvoltare rurală și plățile directe. Reforma va intra în vigoare în 2023.

„Pentru a se asigura că sprijinul UE este distribuit în mod echitabil, fermele mici și mijlocii vor primi o cotă minimă de plăți directe, iar tinerii fermieri vor primi sprijin specific din plățile directe și din bugetele pentru dezvoltare rurală din fiecare stat membru. Condițiile de muncă în ferme vor fi monitorizate datorită cooperării dintre inspectorii de muncă naționali și agențiile de plăți din cadrul PAC”, precizează Parlamentul European.

Mai mult, o rezervă permanentă pentru situații de criză va ajuta fermierii în perioadele de instabilitate a prețurilor sau a pieței, iar informațiile cu privire la beneficiarii finali vor fi mai transparente datorită unui instrument de extragere a datelor.

Dezbaterea a avut loc marți dimineața, la ora locală 9.00 (10.00 ora României), urmată de vot la ora 12.00 (13.00 ora României), iar rezultatele vor fi anunțate la ora 16.00 (17.00 ora României).

Sursă: Parlamentul European

Mai multe informaţii despre reforma politicii agricole a UE:

Citește și Parlamentul European solicită noi norme UE pentru a limita acțiunile juridice menite să intimideze și să reducă la tăcere vocile critice (presshub.ro)

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE