​10 diplomați ai Ambasadei Rusiei, declarați personae non gratae pe teritoriul României

Data:

Autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a zece persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

​Expulzarea celor zece oficiali ruși a fost decisă având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Citește și: Aveți grije la domn’ general. Lașitatea unor oameni de stat mici

​„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice”, a precizat MAE.

Citește și: UE a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Sunt vizate importurile de cărbune și interdicții la export, dar scutite exporturile de gaze naturale

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related