duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăLa ziEducațiePARADOX: Zeci de școli din localități cu rată de infectare zero încep...

PARADOX: Zeci de școli din localități cu rată de infectare zero încep cursurile online

45 de localități din România aveau, pe 6 noiembrie, rata de infectare zero. În unele dintre ele, nu mai fusese înregistrat niciun caz de Covid de mai bine de două săptămâni. Chiar și așa, două treimi dintre ele încep, pe 8 noiembrie, școala online.

Au rată de infectare zero, dar încep cursurile online

Potrivit Europa Liberă România, în județul Alba, în niciuna din localitățile care nu mai au niciun caz de infectare cu Covid, școlile nu încep fizic. Unitățile de învățământ din Cenade, Ocoliș și Ponor nu au procente de vaccinare a personalului care să le permită reluarea fizică a cursurilor, după cum rezultă din lista cu procentele de vaccinare publicată de Inspectoratul Școlar Alba.

Cenade este o localitate unde își au domiciliul sub 1000 de persoane. Datele înregistrare de platforma de înregistrare a noilor cazuri Covid arată că de 14 zile, din 24 octombrie, aici nu mai este niciun caz activ de îmbolnăvire cu noul coronavirus. De altfel, în valul 4, comuna Cenade nu a depășit niciodată rata de 3/1000 de infectări, cea mai mare fiind 2,97/1000.

Articolul integral, în Europa Liberă România.

Foto: Andreea Alexandru (AP)

Citește și: Ro Vaccinare: „Prima doză Pfizer, 13 și 12 ani” – PressHub

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE