Ziua Internațională a Nonviolentei în Școală. „Este foarte greu să repari!”

Data:

Ziua Internațională a Non-violenței în Școală, celebrată astăzi, poartă un mesaj care ar trebui să ne ghideze în fiecare zi: copiii noștri au nevoie de un mediu școlar în care să se simtă în siguranță!

„Noi, adulții, purtăm responsabilitatea de a le oferi acest mediu sigur, dar, în aceeași măsură, și pe aceea de a-i educa spre a fi conștienți că violența nu este niciodată soluția potrivită – prin activități de prevenție sau prin a le oferi sprijin, atunci când au nevoie să-l primească. Ministerul Educației continuă campania de conștientizare a importanței educației pentru nonviolență!”, transmite, luni, Ministerul Educației.

Citește și: Un om al primarului din Agigea, angajat fără concurs la Autoritatea Electorală Permanentă, în contextul în care în localitate urmează alegeri anticipate

„Să folosim toată diplomația de care suntem capabili”

Adriana Toacsen, pianistă și lector universitar la Universitatea Națională de Muzică București s-a alăturat, mde Ziua Internațională a nonviolentei în școală, campaniei „#Nusuntețisinguri!”

„Toți am fost copii. Ce ne împiedică să ne mai amintim? Nu știu dacă este clar, dar unii am reușit să depășim acest prag. Ce este important? Să folosim toată diplomația de care suntem capabili, pentru a face în așa fel încât valoarea istoriei colective să nu se piardă. De ce este important să nu rănești? Voluntar sau involuntar, rezultatul este același: este foarte greu să repari!

Cum să nu o faci?

Pe mine, muzica m-a învățat să fiu atentă la celălalt, să încep întotdeauna prin a-l asculta, apoi să încerc sa îl înțeleg, să îl respect și să încerc să îl pun în valoare în lumea mea. Bogăția acestei lumi suntem noi, iar bogăția noastră sunt copiii. Trebuie ocrotiți!

Cea mai frumoasă afirmație legată de copii am auzit-o la un neonatolog – „Copiii cresc cu pupici și dragoste!”. Din păcate, nu putem tot timpul să îi pupăm, dar să îi iubim, să îi respectăm și să avem încredere în structura lor minunată este imperios necesar”, spune Adriana Toacsen.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related