6 patroni de restaurant despre controversa „cu copii sau fără copii” în crâșmă

Data:

Marele Internet pare că s-a scindat între „oameni cu copii” și „cei fără copii”, în urma unei postări pe Facebook scrise de una dintre terasele populare din București. Controversa a fost generată de atenționarea: „zona de nisip nu este loc de joacă”. Am stat de vorbă cu câțiva dintre proprietarii unor terase și restaurante din Capitală, ca să aflu cum văd ei acest subiect și cum se poziționează vizavi de întreaga discuție.

J’ai Bistrot este unul dintre locurile populare din București, o terasă mare, ferită de zgomot, plină de verdeață, care are și o zonă de nisip. În weekend, proprietarii localului au notat pe Facebook:

„Dragii noștri, pentru că ne plac atât copiii cât și cățeii & pisicile, ne iubim și plantele și florile, dar ne place mai ales să bem o bere rece sau un cocktail de adulți, ne dorim ca toți cei din grădină să se poată bucura în liniște de timpul petrecut la J’ai. Suntem prietenoși cu copiii, dar vă reamintim că zona de nisip NU ESTE LOC DE JOACĂ. Vă mulțumim pentru înțelegere!”.

Citește și: Marea Neagră rămâne teatrul preferat al revizionismului rusesc. Cum luptă NATO, după summitul de la Madrid

Nu a durat mult până când postarea s-a viralizat și s-a transformat într-un trigger puternic, atât pentru părinți, cât și pentru cei care nu au copii. Dezbaterea a luat amploare iar întreaga situație a fost exagerată de toți cei care au simțit că le sunt lezate libertățile în urma unor astfel de politici ale unor localuri.

Am dorit să aflăm și opinia altor proprietari de restaurante din București vizavi de acest subiect și cum văd ei că ar trebui să decurgă relația dintre clienți, atât cei cu copii, cât și cei fără, și terasa/ localul respectiv.

MercatoKultur: „Scopul regulilor este de a asigura confortul tuturor oaspeților noștri”

„Noi, la Mercato, am creat un loc de joacă foarte modern care pune accent pe mișcare, joacă colaborativă și un spațiu în care părinții să poată petrece timp alături de copiii lor. Nu ne-a plăcut niciodată ideea unui spațiu de joacă „cușcă” care să-i separe pe copii de adulți.

Citește și: De ce ar trebui politicienii să participe la Pride?

Ținem mult să fim un spațiu potrivit pentru familii și ne bucurăm să îi avem oaspeți, deoarece mediul de aici este ideal pentru toată familia. Ne ajuta destul de mult și faptul că avem la dispoziție 2000 de metri pătrați din care aproximativ 200 de metri pătrați sunt dedicați zonei de joacă”, spune Răzvan Crișan, proprietarul terasei.

El vorbește despre cum în locurile mici e greu de gestionat situația, deoarece cei mici au nevoie de spațiu, însă crede că cel mai util ar fi ca fiecare locație să aibă un set de reguli și părinții să înțeleagă că e normal ca acele reguli să existe, dar „e important ca toată lumea să le știe de la început”.

Materialul integral poate fi citit pe site-ul HOTNEWS.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scandal uriaș la construcția terminalului 4 (T4) de la Aeroportul Iași

Suspiciuni uriașe la un contract de 70 milioane de euro. La construcția terminalului 4 de pasageri (T4) de la Aeroportul Iași, a fost schimbat materialul din care va fi realizată structura. În licitație, prin caietul de sarcini s-au solicitat stâlpi și grinzi metalice, iar acum construcția se face cu stâlpi și grinzi din beton armat.

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...