Anchetă a Corpului de Control al ministrului de Interne, după accidentul de la 2 Mai

Data:

Anchetă a Corpului de Control al ministrului de Interne, după accidentul produs de un șofer drogat în stațiunea 2 Mai. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu (foto), a declarat, luni, că a dispus un control complet, care să fie efectuat de Corpul de Control al ministrului, după accidentul rutier petrecut în localitatea 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața după ce au fost loviți cu mașina de un șofer de 19 ani care consumase droguri.

„Am luat act cu profundă tristeţe de accidentul produs la Vama Veche de un adolescent aflat sub influenţa unor substanţe interzise. Sunt profund îndurerat de tragedia familiilor îndoliate şi transmit personal sincere condoleanţe.

Ca ministru al Afacerilor Interne, prima mea datorie este să mă asigur că este lămurit complet şi întreg adevărul cu privire la aceste împrejurări. Pe baza stabilirii întregului adevăr, asigur că orice neglijenţă sau vinovăţie constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii.

În acest scop, am dispus, în limita competenţelor ca ministru al Afacerilor Interne, un control complet, care să fie efectuat de Corpul de Control al ministrului, pentru a crea cadrul juridic profesional şi desfăşura expertiza necesară pentru investigarea minuţioasă a întregului lanţ de evenimente”, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul de Interne a precizat că, după finalizarea anchetei, vor fi formulate propuneri.

Citește și: Cine sunt părinții criminalului din 2 Mai. Au afaceri imobiliare de milioane de euro în Capitală

Ministrul solicită polițiștilor să acționeze „energic”

„Ministerul Afacerilor Interne va comunica transparent asupra acestei anchete. Concret, după finalizarea evaluărilor, ofiţerii din cadrul Corpului de Control al ministrului vor prezenta concluziile, iar în funcţie de acestea şi de judecata mea asupra lor, vor formula propuneri, conform cadrului legal, către instituţiile competente.

De asemenea, concluziile acestui raport vor fi făcute publice, cu respectarea legislaţiei în domeniu”, a declarat Cătălin Predoiu.

Citește și: Tânărul care a ucis la 2 Mai a fost controlat de polițiști de 2 ori înainte de tragedie. L-au lăsat să plece

Ministrul a solicitat Poliției, procurorilor și structurilor specializate să acționeze „energic” pentru combaterea traficului de droguri şi a crimei organizate”.

„Reiterez solicitarea pe care am formulat-o repetat, încă de la preluarea mandatului de ministru, către toate structurile de poliţie şi parchet, inclusiv şi mai ales structurile specializate să abordeze energic, frontal şi complet fenomenul traficului de droguri şi a crimei organizate.

Consumul de droguri este stimulat de multiple cauze, unele ţin inclusiv de educaţie, dar până la rezolvarea acestora se impune combaterea cu toate forţele a traficului de droguri, a traficului de persoane şi a crimei organizate. Sancţionarea consumatorilor şi posesorilor este o dimensiune importantă a luptei cu drogurile, dar dimensiunea esenţială este identificarea, inculparea şi condamnarea marilor dealeri, marilor distribuitori şi a reţelelor de crimă organizată.

Acest lucru trebuie făcut indiferent de conexiuni sau complicităţi ce s-ar putea descoperii în jurul traficului de droguri. Aceasta este o prioritate declarată a ministerului (…), iar tragicul accident de la Vama Veche nu este decât un dramatic argument în plus pentru a menţine această prioritate”, a declarat Predoiu.

Citește și: Șoferul care a ucis doi tineri în 2 Mai nu a fost testat și de droguri: „Polițistul care știe să folosească aparatul era în concediu medical”

Anchetă a Corpului de Control al ministrului de Interne. Ce s-a întâmplat la 2 Mai

Doi tineri au murit și trei persoane au ajuns la spital, după ce un tânăr drogat a intrat cu mașina în ei. Accidentul s-a produs în dimineața zilei de 19 august, în jurul orei 5.25, pe șoseaua care leagă 2 Mai de Vama Veche.

Un Mercedes decapotabil, condus de un tânăr de 19 ani a intrat în plin într-un grup de oameni care mergeau pe marginea drumului. Doi tineri, o femeie de 20 de ani și un bărbat de 21, au murit pe loc. Alți trei tineri au ajuns la spital.

Șoferul care a produs accidentul, un tânăr de 19 ani din Capitală, a fugit de la fața locului și a fost prins de poliție câteva ore mai târziu, la volanul aceleiași mașini, în Vama Veche. Nu-și amintea nimic din ce s-a întâmplat, spun polițiștii.

A fost testat cu aparatul testdrog și a ieșit pozitiv la trei substanțe: cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Citește și: Tânărul care a provocat accidentul mortal din 2 Mai circula cu o mașină fără asigurare RCA. Legea cere reţinerea certificatului de înmatriculare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid. Printre...