ANCHETĂ: Doi ani de așteptare pentru un branșament de gaze

Data:

În decembrie se împlinesc doi ani de când gălățeanca Andreia Marin a depus toate documentele necesare pentru ca locuința sa de pe strada Picturii să fie branșată la rețeaua de gaze.
Potrivit Viața Liberă, de atunci și până acum, firma desemnată să execute lucrarea, Geanni Star din Brăila, se pare că nu a reușit încă să obțină toate avizele necesare pentru a începe lucrarea. Între timp, operatorul Distrigaz Sud Rețele este obligat prin lege să-i achite femeii compensații pentru zilele de întârziere, dar afirmă că se cer prea multe avize și acestea se eliberează prea lent.

„Mă tot amână și mă mint”

„Temându-mă că documentele pe care le-am depus vor expira, luna aceasta am început să mă interesez de ce se întârzie așa de mult. Doamna de la Geanni Star mă tot amână, mă minte că se duce azi, că mâine, apoi spune că n-a ajuns, și tot așa (…). Am făcut reclamații online și la Distrigaz, și la ANRE, și la Protecția Consumatorilor”, ne-a spus gălățeanca.

Citește și: USR-istul care a vorbit despre „doamne cărora le atârnă șaormele până la genunchi”, ținut în brațe de președintele filialei (presshub.ro)

La sfârșitul săptămânii trecute, Viața Liberă a contactat-o pe reprezentanta firmei brăilene, Alexandra Ivanciu. „Ieri am fost iarăși la Primăria Galați, m-a pus să fac iarăși dosar, m-au trimis la Reparații străzi, unde durează cam zece zile. Mediul ne ține cam nouă luni pentru autorizație, când e în faza doi, în care trebuie date anunțuri la ziar. Trebuie să mai obținem autorizația de construcție, am făcut tot restul. Nu e un simplu branșament, se face și ridicare topo, nu e chiar atât de simplu, avem de obținut avize de la mediu, poliție, circulație și străzi, OCPI, Ecosal… Este și interesul meu, că, dacă nu fac lucrarea, nu încasez”, a spus Alexandra Ivanciu.

Articolul integral, în Viața Liberă!

Citește și: Constructorul Centurii de Sud a Craiovei, calificativ negativ în primul Certificat Constatator Intermediar (presshub.ro)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un general IGSU s-a pensionat fix înainte să fie inculpat. Va primi 12.000 de lei pe lună

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de trecere...

Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni ca Niculae...

Un milion de luminițe pe străzile Brașovului. Când se deschide Târgul de Crăciun

Miercuri se aprind luminițele în Bradul de Crăciun din...

Afaceri cu bani publici. CJ Neamț și firma fraților Ciocan, aproape de o înțelegere de un sfert de miliard de lei

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț Piatra-Neamț, Consiliul Județean Neamț,...