Cătălin Drulă, despre criza din USR: Mă uit șocat la ce am ajuns să ne facem

Data:

USR a fost țintă în ultimii ani, pentru că partidul a fost perceput ca o amenințare la adresa vechilor cutume, ale partidelor vechi, fiind singura formațiune care dorește modernizarea României, a afirmat vicepreședintele USR Cătălin Drulă.

Acesta consideră că ultimatumul dat de Dacian Cioloș l-a uimit, dar nu crede că e un moment bun ca acesta să părăsească partidul, pentru că ar da prost ca un președinte recent ales să plece. Totuși, a difuzat în grupurile interne ale USR un mesaj foarte critic cu actualul lider al USR.

„Mă uit șocat la ce am ajuns să ne facem. Mă uit șocat cum un om care altădată m-a inspirat să îmi las cariera și să intru în serviciul public îi spune unui om pe care îl admir pentru decență să se retragă pentru că îl încurcă”, a scris Cătălin Drulă, într-un mesaj intern pe grupurile USR.

Dacian Cioloș a anunțat joi conducerea USR reunită în Biroul Național că propune un program de președinte ce conține mai multe schimbări radicale și a cerut un vot pentru programul său până luni.

Președintele Uniunii Salvați România ar fi avertizat că în cazul în care Biroul Național îi va respinge programul, va demisiona din funcția de președinte al partidului.

Avertismentul lui Dacian Cioloș către Biroul Național al USR, că demisionează dacă nu îi vor fi aprobate reformele, ar fi enervat pe liderii useriști din tabără Barna.

Citește și: Dacian Cioloș îi cere lui Dan Barna să facă un pas în spate în partid: „Să își ofere timpul necesar pentru a umple golurile personale”

Cătălin Drulă, considerat ca făcând parte din tabăra Barna și dat de unele surse ca posibil înlocuitor al lui Dacian Cioloș, dacă acesta chiar își dă demisia, a avut o reacție de nemulțumire față de acțiunea actualului președinte al USR.

„Nu e clar de la ce și cum îl încurcă. Am fost acolo, am votat, am dezbătut, am luat decizii împreună. Dezbaterea asta pare că este despre un program. S-a dus repede spre persoane. Hai să discutăm totuși și programul.

Am scris un document împreună cu echipa din BN – am luat la mână și am răspuns punct cu punct. Ce e de acceptat (și deja sunt lucruri pe care am început să le facem), ce are sens să schimbăm, ce nu putem accepta și care sunt argumentele noastre”, a scris Cătălin Drulă.

Citește și: Barna, ironie la adresa lui Cioloș la finalul unui mesaj despre primarul Chirica

Acesta le-a făcut colegilor săi un rezumat critic al proiectului propus de Dacian Cioloș în Biroul Național al USR, prin care actualul președinte afirmă că vrea să reformeze partidul.

„Din start nu pot să nu rezum unele lucruri:

  • un document care clamează democrația, nu poate, în același timp, să o golească de sens;
  • un document care vrea să readucă energia printre membrii partidului, nu poate să externalizeze procese către „externi”;
  • un document care zice că identifică probleme, nu poate să le enumere pe cele care nu există sau au fost deja rezolvate;
  • un document care spune <<să creștem!>> trebuie să spună și cum anume o vom face.

Am citit un text cu multe vorbe goale, fără soluții practice. Unele sunt inofensive, altele însă – prin lipsă de claritate – de-a dreptul periculoase pentru singurul partid cu democrație internă veritabilă”, a scris Cătălin Drulă.

Vicepreședintele USR a mai afirmat că USR trebuie să trecem de etapa „haideți să haidem”.

„Acesta nu e un program de activitate așa cum cere statutul, sunt multe vorbe înșirate care ascund golirea de sens a partidului și externalizarea deciziei.
Partidul nostru are nevoie de asumare clară și în acest sens suntem dispuși la dialog.
Vrem o negociere, un program de activități al președintelui, dar unul cu sens. Și fără ultimatumuri și amenințări. Acestea nu funcționează”, a încheiat mesajul Cătălin Drulă.

Citește și:

Dacian Cioloș a anunțat că demisionează de la șefia USR dacă partidul îi respinge reformele

Tensiuni în USR. Drulă, pregătit să fie președinte interimar. Apelul lui Cioloș pentru reformă are șanse minime (surse)

Barna, în USR, către Cioloș: „Vrei partidul pe persoană fizică”. Mesaj public: Sper să nu ajungem la demisie

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei Europene | Politico

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei...

Una din trei mame minore a rămas gravidă la 15 ani

Una din trei mame minore a rămas însărcinată pentru...