CJ Bihor vrea să amenajeze din fonduri europene locuri de campare în mai multe zone din județ

Data:

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Mircea Mălan, a prezentat, vineri, cinci proiecte de investiţii, cu fonduri europene, pentru valorificare de potenţial turistic şi amenajare a unor zone de campare în câteva dintre cele mai vizitate locuri din judeţ.

În acest sens, CJ Bihor a încheiat mai multe acorduri de parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), în baza cărora se lucrează, de peste un an, la realizarea proiectelor în acele arii protejate care au plan de management aprobat, o condiţie pentru a fi eligibile la finanţarea europeană pe care CJ Bihor vrea să o acceseze împreună cu ANANP, potrivit Agerpres.

În şedinţa CJ de vineri, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici la aceste cinci proiecte preconizate, respectiv patru centre de management, cercetare şi educaţie ecologică în comunele Şuncuiuş, Vadu Crişului, Bratca, Şinteu, precum şi un alt proiect turistic în Dobreşti.

În Şuncuiuş, printr-o investiţie de 2,9 milioane de lei se vor amenaja o parcare, astfel încât autoturismele să nu mai intre în zona Peşterii Vântului şi a Peşterii Ungurul Mare. Se vor mai construi câteva clădiri din lemn, se va reface iluminatul în peştera Ungurul Mare, se vor amenaja spaţii pentru campare pentru 57 de corturi, 4 foişoare şi o clădire cu sală de conferinţe, grupuri sanitare şi spaţii administrative.

Citește și: Lansare Digital News Report, ediția a 11-a. O discuție sinceră cu jurnaliști de top din România despre relația loc cu publicul

Investiţii asemănătoare se vor realiza şi în Bratca, pe malul Crişului Repede şi în comuna Vadului Crişului, la intrarea în defileu, cu parcare cu o sută de locuri, locuri de campare pentru 107 corturi.

La Şinteu, pe 7 hectare, se va oferi o capacitate de cazare în 13 căsuţe a câte 4 locuri, dotate cu utilităţi, o clădire centrală, amenajarea unui iaz artificial populat cu peşti, o parcare generoasă şi spaţii largi pentru corturi.

Şi în comuna Dobreşti, la coada lacului Vida, se va realiza un astfel de centru, cu o valoare de 1,6 milioane de lei, cu o clădire, patru foişoare, spaţii de campare pentru 74 de corturi. Printr-un alt proiect se vor face lucrări de decolmatare a lacului.

„Vrem să organizăm staţiile de campare în mod corespunzător, în condiţii civilizate. Toate aceste proiecte vor fi completate cu altele, ce vor fi finalizate în curând şi vom aproba indicatorii tehnico-economici, în parteneriat cu ANANP. Vrem să extindem aceste acorduri de parteneriat, să includem şi primăriile pe teritoriul cărora se fac investiţiile, pentru ca după implementare, ele să răspundă de modul de întreţinere şi valorificare”, a declarat preşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan.

Citește și: Iohannis: “Rezultatul pe care îl urmărim este o prezenţă NATO consolidată pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră”. Declarația comună a șefilor de stat din Formatul B9

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...