EXCLUSIV Dan Dungaciu a fost sancționat pentru că nu vrea să-și facă publică averea  

Data:

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „I.C. Brătianu” (ISPRI) din cadrul Academiei Române, a fost sancționat de către Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că nu și-a depus declarațiile de avere și de interese în cei 11 ani de când conduce acest institut, după ce PRESShub a dezvăluit această ilegalitate.

„Vă comunicăm faptul că, urmare sesizării dvs, privind Dungaciu Dan, director Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale «I.C. Brătianu», acestuia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională întrucât nu a depus declarații de avere și interese în conformitate cu dispozițiile art 4 alin. (2) din Legea nr. 176/2010, privind integritatea în exercitarea funcțiilor și deminităților publice, pentru modificarea și completarea Legii. Nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și modificarea și completarea altor acte normative”, a transmis ANI, la solicitarea PRESShub.

Citește și: Dan Dungaciu încalcă legea: nu și-a depus niciodată declarația de avere

Agenția nu precizează care a fost amenda pe care Dan Dungaciu a primit-o. Potrivit art. 29, din Legea 176/2010, nedepunerea declarațiilor de avere și de interese în termenele legale se sancționează cu amendă între 50 lei la 2.000 lei, iar ANI poate declanșa din oficiu o procedură de evaluare.

Deși există această sancțiune din partea Agenției Naționale de Integritate, pe site-ul institutului nu există nici în prezent o rubrică cu declarațiile de avere și de interese ale conducerii ISPRI.

Citește și: Dan Dungaciu a câștigat șefia unui institut al Academiei Române, după ce a concurat singur. De două ori

Contactat de PRESShub pentru a fi întrebat de ce nu și-a depus declarațiile de avere nici măcar după investigațiile ANI, Dan Dungaciu a declarat următoarele: „Încă nu am primit amenda. Voi vedea ce voi face după ce o voi primi. La revedere”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Inquam Photos / Sabin Cârstoveanu

spot_imgspot_img
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan este un jurnalist cu peste 17 ani de experiență în presă. A publicat anchete, reportaje, interviuri, analize sau opinii în Libertatea, Newsweek România, Vice România, Eastern Focus Quarterly, Dilema Veche, România Liberă, Digi24 și Jurnalul Național.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...