Judecătorul Glugă, actual candidat la CSM, sprijinit pentru șefia DIICOT în urmă cu un deceniu

Data:

Fostul șef al DIICOT Craiova, Adrian Glugă, în prezent președinte al Curții de Apel Craiova și candidat pentru un post în Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) pare să fie om de bază în interiorul sistemului.

Încă din 2015, numele său era pomenit de Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, într-o declarație de inculpat. Din spusele lui Bica în fața judecătorilor de la instanța supremă, Glugă urmărea să ocupe poziția de șef al DIICOT.

Citește și: Procurorul Pîrlog, cercetat disciplinar a 14-a oară, în urma unui interviu difuzat de PressHUB

„În primăvara anului 2013, ministrul Justiției a înaintat către CSM propunerea pentru desemnarea mea în calitate de procuror șef al DIICOT.

Până la susținerea interviului și numirea mea în funcție am avut mai multe discuții informale cu angajați ai SRI-ului care mi-au sugerat să nu accept această propunere întrucât atitudinea mea precum și existența mea ca secretar de stat nu sunt corespunzătoare funcției de procuror șef al unei structuri specializate de parchet și mi-au solicitat ca persoana care fusese propusă pentru funcția de adjunct, respectiv doamna Hosu, să fie propusă pentru a conduce DIICOT-ul urmând să-l aibă ca adjunct pe fostul procuror șef Codruț Olaru, iar eu să accept funcția de procuror adjunct al procurorului general al României cu care fusese propus Codruț Olaru.

Precizez că procurorul despre care știau cei din SRI că urmează să fie propus de ministerul Justiției pentru funcția de șef al DIICOT-ului, am înțeles că își închiriase deja locuintă în București. Acesta era de la nivelul Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT, respectiv dl procuror Adrian Glugă”, se arată în declarația citată de luju.ro

Citește și: Judecători-șefi care își rotunjesc veniturile cu bani europeni, virați de CSM

Ascensiune de invidiat

Atipic este și faptul că Glugă a ajuns președinte al Curții de Apel Craiova cu doar cinci ani vechime în funcția de judecător, instanța fiind a doua cea mai mare Curte de Apel din țară.

Potrivit declarației de avere, Glugă s-a împumutat anul trecut cu 60.000 de lei și 30.000 de euro de la patru persoane. Unul dintre ei este operator la o casă de schimb valutar și a devenit între timp consilier debutant în primăria comunei Breasta din Dolj. Veniturile judecătorului Glugă pe 2021 au fost de 547.672 de lei, adică 110.000 de euro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...