Licu, procurorul cu 5 la Drept penal, votat judecător la CCR, cu o largă majoritate

Data:

Camera Deputaților l-a votat marți pe Bogdan Licu, cu o largă majoritate, pentru postul de judecător la Curtea Constituțională.

Bogdan Licu (propus de PSD) a primit 208 voturi pentru, din 308 exprimate.

Cristi Danileț (propus de USR) a primit 59 de voturi pentru și 242 împotrivă.

Iar Ioan Sabău-Pop (propus de AUR) a primit 34.

Cu câteva ore mai devreme, Senatul a votat-o pe Laura Iulia Scântei (PNL) pentru alt post de judecător la CCR.

Citește și: Bogdan Licu, candidat PSD la Curtea Constituțională: nota 5 la Drept penal, 6 la Drept civil. A urmat „Spiru Haret”

5 la Drept penal

Bogdan Licu, candidat susținut de PSD pentru un post de judecător la Curtea Constituțională a avut rezultate școlare foarte slabe tocmai la disciplinile de care avea nevoie ca procuror, potrivit diplomei de licență publicată de jurnalista Emilia Șercan.

Bogdan Licu, azi prim-adjunctul procurorului general al României, a urmat cursurile Universității Spiru Haret, cunoscută drept fabrică de diplome, și a dat licența la Universitatea Babeș-Bolyai, pentru că cea privată nu era acreditată.

Citește și: Prim adjunctul procurorului general al României și-a depus candidatura din partea PSD pentru Curtea Constituțională

Magistratul a obtinut la examenul de licență nota 5 la Drept penal și 6 la Dreptul civil. Ulterior, Bogdan Licu a căpatat o diplomă de doctor la Academia SRI, cu o teză plagiată, potrivit Emiliei Șercan. A dat în judecată statul pentru a renunțare la titlul de doctor.

Bogdan Licu și-a depus candidatura pentru un post de judecător la Curtea Constituțională, din partea PSD.

Citește și: Bogdan Licu, CCR și mentalitatea de interlop

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: