Marcel Ciolacu are un chioșc care l-a îmbogățit: 1,4 milioane de lei profit în 2015 și 130.000 de euro dividende în 2021

Data:

Președintele PSD este acționar majoritar la unul dintre cele mai profitabile chioșcuri din România, amplasat în Piața Centrală din Buzău. Marcel Ciolacu a trecut în declarația de avere că de la respectiva patiserie a încasat, anul trecut, împreună cu soția, dividende de peste 130.000 de euro.

În ianuarie 2017, când a depus prima declarație de avere din al doilea mandat de deputat, Marcel Ciolacu nu avea nici un leu în bancă. Apoi, în acel an, au apărut brusc într-un cont 100.000 de lei.

Chestionat la vremea respectivă de România liberă cu privire la sursa banilor, actualul președinte al PSD, pe atunci vicepremier în guvernul Ponta, a explicat că provin din economii și din afacerea pe care o are în centrul Buzăului.

În actele oficiale, firma Lucia Com 94 SRL apare că deține o brutărie/patiserie. Iar rezultatele sale financiare au fost bune încă din 2015, când firma a rămas un plus net de 1.388.700 de lei. Firma, cu 6 angajați atunci, a avut cheltuieli de aproape patru ori mai mici decât veniturile și un profit de aproape 70%.

„Dar nu e o brutărie, este un chioșc”, a răspuns Marcel Ciolacu, în urmă cu 5 ani, când a fost întrebat de jurnaliști cu privire la secretul succesului firmei sale din Piața Buzău.

Citește și: Împăratul de la Cotroceni și oamenii de rând

Chioșcul lui Marcel Ciolacu din Piața Centrală din Buzău. Foto Bogdan Tiberiu Iacob/Inpolitics
Chioșcul lui Marcel Ciolacu din Piața Centrală din Buzău, de unde liderul PSD a obținut 131.000 de euro dividende în 2021. Foto Bogdan Tiberiu Iacob/Inpolitics

Activitatea firmei Lucia Com 94 SRL a rămas profitabilă peste ani. Președintele PSD a notat în declarația de avere depusă în iunie 2022 că a primit împreună cu soția dividende de 131.000 de euro de la respectiva patiserie din Piața Centrală din Buzău. Soția lui a încasat încă 10.000 de euro pe an sub formă de salariu.

Patiseria a ajuns azi la 7 angajați. A avut o cifră de afaceri de 789.000 de lei în 2021 și un profit net de 24.000 de lei raportat la ANAF, scrie Europa Liberă.

Citește și: VIDEO Deputatul Mihai Polițeanu: În Comisia de apărare din Parlament sunt oameni ai sistemului. Au o gândire post-sovietică

2020 și 2021, fără dividende

În anii pandemiei, președintele PSD nu a încasat bani de pe urma chioșcului său din centrul Buzăului. Potrivit declarațiilor de avere depuse în acei ani, Marcel Ciolacu nu a luat dividende de la Lucia Com 94 SRL. Familia s-a mulțumit doar cu salariul soției, de aproximativ 10.000 de euro pe an.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactorul-șef al PressHUB (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2022. Între 2015 și 2017, a fost redactor-șef la cotidianul România liberă, unde lucrase anterior ca reporter de investigații. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași, România. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum și cât puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Dacă sunteți asigurați și aveți probleme de sănătate care...

Jurnalista Emilia Șercan: Demisia lui Sorin Cîmpeanu ar trebui urmată de retragerea prevederilor controversate din Legile Educației

Jurnalista Emilia Șercan afirmă în interviul pentru Europa Liberă că acest moment al demisiei lui Sorin Cîmpeanu ar trebui folosit de clasa politică și de președintele Klaus Iohannis, creatorul proiectului „România Educată”, drept unul de reașezare a criteriilor de integritate și competență într-o funcție publică.

CLASIC_#LaServaPadronaRocks

Nu știu dacă e prima operă pusă în scenă...