Ministrul Economiei: Fabrica de Arme Cugir va continua proiectul realizării unei arme de asalt

Data:

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o joi la Fabrica de Arme Cugir, le-a solicitat reprezentanţilor acesteia să continue proiectul legat de realizarea unei arme de asalt, astfel încât să poată fi prezentat acest produs Ministerului Apărării şi să se intre cu el în procedură de testare.

„Fabrica de Arme Cugir îşi va asuma costurile şi etapele de testare pentru a putea fi finalizat şi pentru a putea veni cu acest produs către Ministerul Apărării Naţionale şi să intrăm în procedură de testare”, a afirmat ministrul Economiei, citat de Agerpres.

La remarca unui jurnalist că, potrivit declaraţiilor făcute încă din 2017 de conducerea Fabricii de Arme Cugir, arma de asalt de calibru 5,56 X 45 NATO fusese omologată intern şi testată la o unitate din Mureş, ministrul Spătaru a spus că nu poate să dea detalii, menţionând că i-a rugat pe cei de la Fabrica de Arme să continue acest proiect şi să îl finalizeze.

„Sunt câteva etape care trebuie parcurse, pentru a ajunge la stadiul de prototip, pentru a fi testat de Ministerul Apărării Naţionale. Aceste etape vor fi asumate de către Fabrica de Arme Cugir pentru a veni cu acel prototip şi să putem să parcurgem etapele de testare şi validare de omologare de către Ministerul Apărării, după asta, o să putem să venim cu investiţii. Nu putem să producem acea armă pe echipamentele pe care le are în acest moment fabrica. Venim cu investiţii şi apoi putem să intrăm în producţia de serie”, a conchis ministrul Economiei.

Citeşte şi: Judecătoarea Lucia Zaharia în cursa pentru CSM: „Un obiectiv important este acela de a integra justiţia autohtonă în familia europeană”

Discuţiile despre o nouă armă de asalt produsă la Cugir sunt vechi, subiectul fiind reluat, de-a lungul timpului, în cadrul vizitelor efectuate în Alba, de mai mulţi miniştri, atât de la Apărare, cât şi de la Economie.

Încă din 2011, conducerea societăţii de atunci vorbea despre încheierea unui acord de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale, în baza unui program naţional privind realizarea produsului „Arma de asalt calibrul 5,56 mm X 45 cu muniţia aferentă”. Noua armă era prezentată ca un AKM îmbunătăţit, cu un alt design şi alte configuraţii, ambidextru, cu un sistem de adaptare pe toată arma – cu lunetă, cu lanternă.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Direcţiei Generale pentru Armamente din Ministerul Apărării, ar fi în studiu o variantă evoluată a armei.

Citeşte şi: „Pentru copii” – mesajul de pe una dintre rachetele care a ucis civili în gara din Kramatorsk

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...