Suspecta grabă în judecarea custodiei unei minore a cărei mamă a fost prinsă cu droguri

Data:

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, a fost descoperită în septembrie, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, cu o cantitate mare de marijuana. Ulterior, s-a aflat că femeia este consumatoare cronică de droguri, fumând cannabis inclusiv în sarcină. Cu toate acestea, dorește să se ocupe singură de copilul minor, îndepărtându-l pe tatăl fetiței.

Maria Floricică a plecat pe 16 septembrie în vacanță cu familia, inclusiv cu fetița ei minoră, dar la controlul de rutină pe aeroport, ofițerii antidrog ar fi găsit în bagaj un pachețel cu marijuana. Directoarea Transport Urban Sinana ar fi recunoscut că îi aparținea și ar fi declarat că drogurile sunt pentru consumul propriu, potrivit Incisiv de Prahova.

Tânăra a fost lăsată să plece în vacanță, dar dosarul său penal a ajuns la Crima Organizată din Ilfov, care cercetează cauza în continuare.

Ar fi fumat marijuana și în timpul sarcinii

La întoarcerea din concediu, Mihai Tudorică, tatăl minorei, a decis să o mute la Năvodari. Hotărârea sa a fost determinată de faptul că mama copilului ar fi o consumatoare cronică de droguri și, potrivit unor mărturii, ar fi rulat țigări de marijuana și le-ar fi fumat chiar în fața fetiței.

Din acel moment, a început o luptă pentru custodie.

„Pe perioada sarcinii, pârâta nu a informat medicul obstetrician că este consumatoare de canabis, acesta, de multe ori, fiind nedumerit de greutatea mică a fătului raportat la vârsta sarcinii. La naștere, minora a avut 2.200 g, născută la termen, dismatur.

După naștere, minora a rămas internată în secția de neonatologie timp de 18 zile, până a atins masa corporală pentru externare de 2500 g. Imediat după naștere, pârâta și-a reluat consumul zilnic de canabis, astfel că i-am solicitat să nu alăpteze copilul în aceste condiții și să contribuie, în continuare, la alterarea stării de sănătate a minorei”, se arată în documentele depuse în instanță de tatăl copilului, pentru a justifica de ce minora nu poate rămâne cu mama și trebuie să stea la Năvodari.

Citește și: Propunerea ca un judecător să conducă procurorii, „un semnal politic că actualul procuror general nu va mai beneficia de un al doilea mandat”

Termene rapide: o dată la două zile

Maria Floricică a făcut la Judecătoria Sinaia o cerere de emitere a unei ordonanțe președințiale, prin care instanța să stabilească domiciliul fetiței în stațiunea prahoveană. Mihai Tudorică, a constatat că instanța s-a mișcat repede și nu i-a lăsat prea multe căi de apărare.

Pe 27 septembrie, a fost contactat telefonic de la Judecătoria Sinaia pentru a fi citat. În aceeași zi a primit citația pe mail, cu posibilitatea ca documentul să ajungă și fizic în 7 zile. Prin urmare, termenul de judecată nu putea fi stabilit mai devreme de 5 zile, conform procedurilor. În cazul unei ordonanțe președințiale, care are ca scop tocmai rezolvarea de urgență a unei situații, se poate scurta termenul, dar trebuie menționat expres în citație.

Ceea ce potrivit documentelor din instanță, nu s-a întâmplat. Prin urmare, termenul de judecată a fost stabilit scurt, pentru 30 septembrie, fără ca tatăl să aibă posibilitatea să-și pregătească apărarea.

Mai mult, Judecătoria Sinana a secretizat ședință, deși nu ar fi existat o cerere oficială în acest sens din partea niciuneia dintre părți. Mai mult, chiar dacă este vorba de un dosar cu un minor, nu este o practică obișnuită ședința închisă.

Din cauza unei erori de procedură, în cele din urmă a fost amânată sentința, dar doar pentru alte două zile, respectiv peste weekend, urmând ca o nouă decizie să fie analizată luni, 3 octombrie.

Citește și: Mărturia chelneriței de la Apele Române: este cumnata șefului de la Suceava

Instanța din Sinaia ar putea fi influențată

Tatăl se teme că hotărârea magistratului ar putea fi influențată, având în vedere funcția mamei copilului, care este director al companiei de Transport Urban și o apropiată a primarului din Sinaia. Prin urmare, a cerut strămutarea dosarului la o instanță din alt oraș, care poate judeca neutru, fără influențe locale.

„La data de 26.09.2022, reclamanta a formulat, la Judecătoria Sinaia, o cerere de emitere a unei ordonanței președințiale prin care să fiu obligat să aduc minora la domiciliul mamei. La data de 27.09.2022 am fost citat prin notă telefonică, pentru termenul din data de 30.09.2022.

La termenul de judecată din data de 30.09.2022, am aflat că instanța a dispus scurtarea termenului de citare, fără a face mențiune pe citație despre acest aspect. Tot atunci am aflat că dosarul a fost confidențializat, fără a exista o cerere în acest sens la dosarul cauzei din partea niciuneia dintre părți[1].

Precizez că reclamanta este director general al Societății de Transport Urban Sinaia, fiind apropiată de actuala conducere a Orașului Sinaia, în cercul apropiaților primarului Vlad Oprea. Această apropiere îi dă reclamantei multă influență, într-o comunitate mică, în care ocuparea unei funcții publice de conducere aduce multiple avantaje.

În considerarea calității reclamantei și a efectelor pe care această calitate le poate avea asupra magistraților din cadrul Judecătoriei Sinaia, formulez prezenta cerere de strămutare a dosarului nr. 1644/310/2022”, se arată în cererea de strămutare depusă de Mihai Tudorică.

Maria Floricică: „Regret că tatăl copilului a ales această cale, dar eu prefer să mă abțin”

„Nu mă pot pronunța, deoarece toate aceste elemente, și foarte multe altele, sunt parte a unui proces aflat pe rol.

Proces secretizat deoarece privește viața unui minor.

Regret că tatăl copilului a ales această cale, dar eu prefer să mă abțin de la orice fel de comentarii până la pronunțarea unei sentințe finale”, a fost replica Mariei Floricică.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
4 COMENTARII
  1. Serios? Dar pana acum nu era un pericol pentru copil? Cum adică a luat copilul la Năvodari? Își face singur dreptate. Termene scurte sunt date de ordonanța președințială nu de vreo favoare.
    Sunteți grobiani, bieții oameni, bietul copil. Când o sa crească o sa vadă ce cacaturi a scris tata lui pe internet.
    Iar voi poate va faceți temele mai bine și nu mai scrieți mizerii

      • Probabil simplu: A prins-o cu f puțin și a lăsat-o sa plece. Ce când ii găsești pe consumatori la Untold/Neversea ii bagi la închisoare?
        A călătorit cu minorul și l-a întoarcere tatăl i-a luat copilul, făcându-și el dreptate ca nu e așa, legea nu este pentru pulime.

  2. Tocmai am citit pozitia Mariei Floricica, pe care se pare ca nu a intrebat o nimeni daca se sustin acuzatiile facute in presa, nici macar aici, la preashub. Ce ar fi sa dati niste telefoane si sa nu publicati pe auzitelea din marea presa prahoveana! Jesus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related