​Târgul de Paști de la Sibiu, organizat din nou după trei ani de pauză

Data:

Peste 50 de expozanţi din toate colţurile ţării vor fi prezenţi la Târgul de Paşti din Piaţa Mare a municipiului Sibiu, care va începe vineri, 15 aprilie, şi îşi va închide porţile în 26 aprilie, această nouă ediţie fiind organizată după trei ani de întrerupere din cauza pandemiei şi în contextul găzduirii în 2019 a Summitului UE.
„După trei ani de pauză ne bucurăm foarte mult că putem organiza din nou Târgul de Paşti. I-am dus dorul şi cred că şi sibienii şi turiştii care vin în oraş în această perioadă a anului se vor bucura că zona centrală a oraşului va fi din nou animată în timpul Sărbătorilor Pascale”, spune Andrei Drăgan Răduleţ, organizatorul evenimentului, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.
Zilnic, sibienii şi turiştii vor putea vizita târgul între orele 11,00 şi 21,00.
Cincizeci de expozanţi din toate colţurile ţării sunt pregătiţi cu produse diverse, de la dulciuri la decoraţiuni de Paşti, obiecte din ceramică şi jucării, dar şi tot felul de bunătăţuri, de la miere la produse de patiserie sau delicioase clătite, spun organizatorii.
Căsuţele vor fi amplasate sub forma unui gigant ou de Paşti, în Piaţa Mare din Sibiu.
Citește și: Studenţii din Sibiu şi refugiaţii ucrainieni vor pregăti Paştele împreună, în căminele Universității „Lucian Blaga”
Totodată, în centrul târgului vor funcţiona pe toată durata evenimentului un carusel, trenuleţul pe şine, iar cei mici se vor putea întrece pe pista de karting adaptată lor.
”O seară perfectă în Târgul de Paşti din Sibiu s-ar putea încheia cu o plimbare prin centrul istoric al oraşului în trenuleţul turistic ce va pleca la ore fixe din Piaţa Mare, pe bulevardul Bălcescu, strada Cetăţii, str. Gheorghe Lazăr şi retur”, precizează organizatorii.
Târgul de Paşti din Sibiu a fost organizat pentru prima dată în anul 2010, fiind unul dintre primele de acest tip din ţară. Ultimele două ediţii nu au putut fi organizate în contextul pandemiei, iar la ediţia din 2019 s-a renunţat în contextul în care Piaţa Mare a intrat în perimetrul de securitate pentru Summitul informal al şefilor de stat şi de guvern din ţările UE, găzduit la Sibiu.
Citește și: Reconstituiri istorice din al Doilea Război Mondial de pe teritoriul Ucrainei, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României

spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...

Pacienții care aleg un anumit medic de la stat vor plăti o taxă pentru serviciu | Proiect în dezbatere publică

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții...