BREAKING | Dacian Cioloș a demisionat de la conducerea USR. Cătălin Drulă, președinte interimar

Data:

Dacian Cioloș a anunțat luni demisia de la șefia USR în ședința Biroului Național al partidului, a declarat pentru G4Media Ionuț Moșteanu.

Informația a fost confirmată, pe grupurile interne ale USR deocamdată, chiar de către Dacian Cioloș.

„Buna colegi. Din motivele pe care am avut ocazia să le expun în partid în aceste ultime zile, în urma votului de azi din BN asupra Programului meu ca Președinte, am decis să-mi depun mandatul de președinte al USR.

Intenționez să rămân în continuare în partid și să susțin, ca membru, lucrurile care cred că ar trebui făcute. Vă multumesc pentru felul în care am lucrat impreună, vă urez mult succes și să ne vedem cu bine”, a scris Dacian Cioloș.

Programul de reforme, respins

Președintele partidului a luat decizia după ce Biroul Permanent i-a respins prin vot proiectul de președinte. Cătălin Drulă, vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi, va deveni președintele interimar al USR.

Citește și: Cioloș a demisionat din USR. De ce nu ar trebui să se bucure Barna

Dacian Cioloș a fost președinte USR timp de patru luni, după congresul din octombrie 2021.

Dacian Cioloș rămâne deocamdată membru al USR. I-a urat succes lui Cătălin Drulă la șefia partidului. Cioloș ar fi declarat în ședința BN că „simte că se erodează”.

Avertismentul lui Dacian Cioloș către Biroul Național al USR, că demisionează dacă nu îi vor fi aprobate reformele, ar fi enervat pe liderii useriști din tabără Barna, potrivit surselor PressHUB.

Dacian Cioloș a anunțat joi conducerea USR reunită în Biroul Național că propune un program de președinte ce conține mai multe schimbări radicale și a cerut un vot pentru programul său până luni.

Președintele Uniunii Salvați România ar fi avertizat că în cazul în care Biroul Național îi va respinge programul, va demisiona din funcția de președinte al partidului.

Actualul președinte al USR a propus, în programul său de reforme, pregătirea unui guvern alternativ („din umbră”) pentru anul 2024, program de guvernare, echipă de politici publice și o nouă abordare în comunicare, astfel încât până la alegeri partidul să fie recunoscut ca principala forță de opoziție capabilă să își asume și să exercite guvernarea.

Dacian Cioloș ar fi dorit deschiderea partidului către societate și mediul de afaceri.

„Îmi asum inițierea unor acțiuni care să ne aducă într-un contact structurat cu societatea civilă și cu mediul de afaceri, precum și revenirea <<în stradă>>, organizarea unor dezbateri naționale pentru reconectarea la nevoile cetățenilor.

Îmi asum constituirea unei comisii compuse egal din 50% membri de partid (membri BN sau CP) și 50% membri din societatea civilă și mediul de afaceri, care până în luna aprilie 2022 să propună candidaturi alternative pentru portofolii guvernamentale, printr-un proces deschis și asumat politic la nivel de Birou Național și Comitet Politic.

Aceeași comisie va lucra în prealabil cu Departamentul intern de Politici Publice pentru a analiza, dezbate și finaliza o structură de guvern suplă și modernă, cu un număr minim de ministere”, a propus Dacian Cioloș.

Citește și:

Schimbările cerute de Cioloș, respinse de echipa Barna în ședința USR

ANALIZĂ | Cearta pe putere și influență este un semn că USR începe să arate la fel ca celelalte partide

Dacian Cioloș a anunțat că demisionează de la șefia USR dacă partidul îi respinge reformele

Tensiuni în USR. Drulă, pregătit să fie președinte interimar. Apelul lui Cioloș pentru reformă are șanse minime (surse)

Barna, în USR, către Cioloș: „Vrei partidul pe persoană fizică”. Mesaj public: Sper să nu ajungem la demisie

Cum se poziționează liderii USR în războiul Cioloș – Barna. Ce scenarii se conturează pentru viitorul partidului

Cătălin Drulă, despre criza din USR: Mă uit șocat la ce am ajuns să ne facem

Ce se întâmplă cu USR. „Barna şi-ar freca mâinile de bucurie ca Cioloş să plece”

Scandal în USR: Echipa Barna a convocat o ședință fulger pentru „desecretizarea” înregistrării în care Cioloș a amenințat cu demisia

USR: S-a votat pentru difuzarea ședinței în care Cioloș a amenințat cu demisia

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi norme care cu privire la „dreptul la reparare” pentru consumatori. După expirarea garanției, consumatorii vor avea un nou drept de a solicita repararea...

După expirarea perioadei de garanție, consumatorii vor avea un nou drept de a solicita repararea produselor care pot fi reparate din punct de vedere tehnic în temeiul legislației UE

Mit și adevăr despre anticoncepționale Îngrașă? Scad pofta de sex? Te schimbă psihic? Explicațiile unui medic

Tinerele care doresc să înceapă să utilizeze anticoncepționale se...

A început „lupta pentru succesiune” în clanul Corduneanu. Cine țintește poziția de lider după moartea lui Costel Corduneanu | Ziarul de Iași

Apropiații spun că ar fi trei pretendenți, dintre care unul ar fi „interimar”, în prezent.

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....