Scandalul Puric. Cum se apără directorul Teatrului Național București: „Nu sunt pro Putin! Dimpotrivă!”

Data:

Directorul general interimar al TNB, Mircea Rusu, susține că se delimitează „de acţiunea subversivă” care s-a petrecut duminică la Teatrul Național București, la spectacolul actorului Dan Puric, atunci când spectatorilor l-au fost date exemplare din „Certitudinea”, o publicație „naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană”.

„Nu trebuia să pătrundă în teatru fără acordul nostru”

Mircea Rusu susține că publicația „Certitudinea” nu avea ce să caute în teatru.

„N-am simpatii față de nicio grupare, de niciun fel! Nu susțin niciun stat sau organizație care nu-s de partea intereselor nației mele! Nu sunt altceva decât un partizan al României! Tatăl meu m-a crescut într-un spirit anticomunist evident.

Bunicul meu patern, notar în Săcele, a fost șef adjunct al PNȚ Brașov! Nu sunt pro Putin! Dimpotrivă! Știu foarte bine ce au făcut rușii de 200 de ani în țara noastră! (…) Pe scaunele Sălii Studio și pe standurile cu cărți ale artistului Dan Puric, pe lângă volumele lui, au apărut niște ziare «Certitudinea».

Chiar dacă publicația respectivă se vinde prin chioșcuri, nu trebuia să pătrundă în teatru fără acordul nostru! Nu intenționez să mă absolv de o vină evidentă, dar responsabilitatea unor asemenea decizii revine în exclusivitate organizatorului evenimentului, în cazul acesta «Forward Media & Advertising».

Mă delimitez hotărât de acțiunea subversivă care s-a petrecut duminică dimineață! În loc de o sărbătoare a teatrului, s-a încercat un «prohod» al lui. Cei care au orchestrat acțiunea, au reușit să destabilizeze un echilibru care se așezase destul de evident. Au mai câștigat o bătălie, dar «resbelu» e lung!”, arată Mircea Rusu într-un comunict de presă transmis luni.

Vina, pasată unui „grup reacționar”

Totuși, directorul TNB susține că scandalizarea opiniei publice ar fi, de fapt, o campanie împotriva sa.

„Din capul locului, vreau să-mi cer scuze pentru această furtună mediatică creată tendențios, țintit, împotriva persoanei mele. Și nu neapărat a persoanei, cât a funcției pe care, vremelnic, o dețin”, a afirmat managerul interimar.

Mai mult, acesta se victimizează și susține că este vizat de „un grup reacționar în interiorul instituției, care zgândăre atmosfera interioară. Se aliază lor și forțe politice sau de media. Influente sau nu, fac un imens rău Teatrului Național.”

Dan Puric, primit la TNB deși se știau derapajele sale anterioare

Un ziar extremist de propagandă pro-legionară și pro-rusă a fost împărțit spectatorilor înainte de spectacolul lui Dan Puric, la Teatrul Național București, de Ziua Mondială a Teatrului. La spectacol a fost prezent și directorul interimar al TNB, Mircea Rusu.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunțat că va dispusă o anchetă internă de către conducerea TNB.

Ziarul „Certitudinea”, un ziar cu puternică tentă naționalistă, pro-rusă și antieuropeană, în al cărui colectiv se regăsește și Dan Puric, a fost împărțit celor 500 de spectatori care au venit la spectacolul lui Puric.

În urma cu aproximativ două săptămâni, a refuzat organizarea unui spectacol pentru Ucraina pe scena TNB, pe motiv că „în teatru nu se face politică”.

Citește și: Directorul Teatrului Național București a refuzat o campanie de ajutor pentru Ucraina. În schimb, Dan Puric are spectacol pe 27 martie

Dan Puric și lașitatea naționalistă – PressHub

USR solicită demiterea de urgență a directorului interimar al TNB. În caz contrar, va depune moțiune simplă împotriva ministrului Romașcanu (presshub.ro).

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comercianții cer închiderea magazinelor mari în weekend. Părerile sunt împărțite

Micii comercianți vor ca supermarketurile să fie închise în...

O firmă de transport a luat în leasing 90 de mașini, apoi a refuzat să mai achite ratele. Ca să nu le returneze, le-a...

Marți dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub...

În România crește influența serviciilor și a armatei

În România crește influența serviciilor și a armatei. Stabilitatea...